Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på nettstedet vårt. Ved å bla gjennom samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Vår erklæring om informasjonskapsler
Slå på informasjonskapsler for å få en bedre brukeropplevelse av nettstedet. Tillat informasjonskapsler Vår erklæring om informasjonskapsler

GRUNNLEGGENDE FÔRINGSRETNINGSLINJER FOR DIN VALP

Gi en valp nøye tilberedt mat som Eukanuba Puppy (for mini-, små-, medium- eller store raser) og du kan forvente et dynamisk, energisk og nysgjerrig dyr som har en tett og tykk pels. Det du ser er en ekstern representasjon av alt som skjer inni: skjelettet utvikler seg riktig, muskler blir bygget, immunforsvaret utvikles og nervebanene i hjernen utvides.

De kritiske valpeårene.

Gi valpen godt med næring og du vil bygge et utmerket grunnlag for livet som en sunn hund. Det er fordi dyrets første måneder er avgjørende for utviklingen av både kropp og sinn. Faktisk så vokser valper mest under de første seks månedene av livet. Derfor er det ingen overraskelse at valper har nesten dobbelt så mye energi som en voksen hund på gram til gram basis. Siden dens magekapasitet fremdeles er under utvikling er det viktig at den får en spesialdesignet og beriket valpeformel.

Velg super-premium valpemat.

Se etter et komplett og velbalansert premium-kvalitetsfôr til valpen, som Eukanuba Puppy, ettersom den kun inneholder de riktige ingrediensene valpen trenger:

 • - Animalsk protein av høy kvalitet – Protein er byggesteinene for muskler og bein

 • Spesielle og delvis fermentable fibre, som betemasse, som bidrar til en sunn fordøyelse og næringsabsorpsjon.
 • Omega-6- og omega-3-fettsyrer for en sunn hud og blank pels
 • Antioksidanter, som betakaroten og vitamin E (for å støtte et sunt immunforsvar)

(For mer informasjon om disse ingrediensene, vennligst se vår artikkel, "DHA: Gjør valpen din smart".)

En størrelse passer ikke alle

Det er også viktig å vurdere valpens størrelse fordi alle raser ikke har samme ernæringsmessige behov. Ekstra små (mini) og små raser utvikler seg raskt og krever et høyt nivå av protein, fett, kalsium og fosfor; store og gigantiske raser må gis en mindre næringsrik (mindre energitett) formel for å sørge for at de vokser tregere og i et mer kontrollert tempo. Mellomstore raser trenger noe midt i mellom. Tilleggsinformasjon om rasespesifikke produkter finnes i vår artikkel, "Valper av forskjellige raser trenger forskjellige dietter".

Fôringstips

Når du først har kjøpt valpens mat, virker det enkelt å bare mate den - det er bare åpne posen og helle, ikke sant? Men det er noen ting du kan gjøre for å forandre et fôr til et måltid.

 • Mål porsjonsstørrelsen riktig. For å avgjøre størrelsen, start med den daglige mengden som er anbefalt på posen og del det på antall ganger du vil mate valpen (vanligvis frokost, lunsj og middag: etter fire måneder (ekstra små, små, mellomstore raser) til seks måneders alder (store raser) mat bare om morgenen og kvelden.) Fjern matskålen etter at valpen har hatt sjansen til å spise i 30 minutter. Med dette unngår du overmating som kan lede til en usunn vektøkning.
 • Husk at Eukanuba Puppy er komplett og balansert for valpens ernæringsmessige behov. Motstå trangen til å legge til noe i matskålen da dette kan forstyrre absorpsjonen av mineraler i valpens hundemat.
 • Se til at valpen alltid har tilgang til en skål med rent vann. Skift vannet regelmessig for å holde det friskt og rent.
 • Sjekk vekten til valpen regelmessig ved å bevege hendene langs sidene på valpen. Du skal kunne kjenne ribbeina til valpen. Videre bør du også kunne se valpens midje hvis du ser på den ovenfra eller fra siden. Hvis du er bekymret for at valpen din er overvektig eller undervektig er det lurt å ta den med til veterinæren for en sjekk.

Når valpen får tenner

Mellom tre og seks måneder løsner valpens «melketenner» og faller naturlig ut. Når valpen er i gjennomsnitt 6-7 måneder gammel vil alle de 42 voksentennene ha kommet. Under denne tiden kan valpens tannkjøtt være sårt, og den kan nekte å spise. Dette er normalt. Prøv å gjøre det lettere for valpen gjennom dette stadiet gjennom å:

 • Bløtlegge tørrfôret i vann i 10-15 minutter for å mykne det.
 • Løsne tennene ved å gi valpen knasende mat og spesielle valpekjeks.
 • Gi valpen den vanlige maten ettersom en annen diet kan føre til tarmproblemer.
 • Gi din valp noe å tygge på, for eksempel tyggeleker og tanngodbiter.
 • Begynn å pusse valpens tenner som en lek. Da blir den vant til det og det kan hjelpe for hundens daglige tannbørsting når den blir eldre. Bruk aldri tannkrem for mennesker, det kan være skadelig for hunder. Belønne valpen med en godbit når dere er ferdig.

Med alle de forskjellige utvalgene som er tilgjengelige er det ikke en lett oppgave å velge den riktige maten til din valp, men hvis du mater den med premium-fôr av høy kvalitet som Eukanuba Puppy fra begynnelsen vil du legge grunnlaget for å støtte og opprettholde et sunt liv.

Dersom du har bekymringer angående fôringen eller tannhelsen til din valp bør du rådføre deg med din veterinær.

Restart your Product search?

Welkom bij EUKANUBA België / Bienvenue sur EUKANUBA Belgique