Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på nettstedet vårt. Ved å bla gjennom samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Vår erklæring om informasjonskapsler
Slå på informasjonskapsler for å få en bedre brukeropplevelse av nettstedet. Tillat informasjonskapsler Vår erklæring om informasjonskapsler

VALPER AV FORSKJELLIGE RASESTØRRELSER KREVER ULIKE DIETTER

Det viktigste å tenke på når vi skal skape et tilstrekkelig kosthold, er balanse. En valp som vokser trenger riktige mengder med energi og næringsstoffer for at kroppen skal utvikle seg og vokse riktig. For lite energi og næringsstoffer tilfører ikke de byggesteinene som er nødvendig, og for mye fôr kan føre til langvarige helseproblemer senere i livet.

De første 12-24 månedene er avgjørende for at valpen skal utvikle seg riktig. Du kan bidra til å fremme sunn vekst og utvikling på dette viktige stadiet ved å gi valpen et fôr som gjenspeiler valpens behov, basert på rasen og størrelsen. Valpediettene fra Eukanuba er skreddersydd etter rasens størrelse og inneholder:

  • Animalsk protein av høy kvalitet. Proteiner er byggesteinene for muskler og bein.
  • Konsentrert fett. Hunder kan forbrenne fett og gjøre det om til energi.
  • Utvalgte og delvis fermenterbare fibre, som betemasse. Slike næringsstoffer bidrar til en sunn fordøyelse og god næringsabsorpsjon.
  • Fettsyrene omega-6 og omega-3. Bidrar til en sunn hund og blank pels.
  • Antioksidanter, som betakaroten og vitamin E. Disse næringsstoffene fremmer et sunt immunforsvar.

Å fôre en valp av en stor rase

Hunder av store raser er definert som de hundene som får en vekt på over 25 kg som voksne.

Valper av store raser har spesielle diettbehov. Uten den riktige balansen av protein, kalsium og fosfor, har slike valper en tendens til å vokse for fort. Da er ikke beina sterke nok til å håndtere vekten av dyret, og dette kan føre til varige skader på både bein og ledd.

Det er derfor kritisk viktig å velge en spesialdesignet diett for store raser - for eksempel Eukanuba Puppy Large Breed.

Valper av store raser skal spise tre ganger per dag frem til de er 6 måneder, og deretter gå over til to ganger daglig fôring.

Sammensetningen av maten bør inneholde minst 25-27 prosent protein, 14-15 prosent fett, 0,8 prosent kalsium og 0,7 prosent fosfor for å sikre god helse.

Velg Eukanuba Puppy Large Breed fra begynnelsen for å gi en perfekt balanse av protein, energi og mineraler som legger grunnlaget for et sunt liv.

Å fôre en valp av en mellomstor rase

Valper av mellomstore raser (fra 11 til 25 kg i estimert voksenvekt) har ikke overraskende et diettbehov et sted mellom store og små raser, men likevel krever de næring av høy kvalitet for å fylle sitt potensiale.

Å fôre en valp av en liten rase

Valper av små raser (fra 4 til 10 kg i estimert voksenvekt) har andre ernæringsbehov enn større hunder. Det er fordi de har et raskere stoffskifte og blir voksne tidligere. Dette betyr at de trenger høyere nivåer av protein, fett, kalsium og fosfor for å støtte veksten og utviklingen av bein, muskler og andre vev. Små hunder har også mindre munn og mage, så fôret må komme i mindre biter. 

Å fôre en valp av en ekstra liten rase (mini)

Disse små rasene, med en estimert voksenvekt på inntil 4 kg, krever et fôr med høy energitetthet. Den relativt raske veksten, sammenlignet med mellomstore og store raser, betyr at de trenger mye energi. I tillegg støtter prebiotiske stoffer, som fruktoologisakkarider, den følsomme fordøyelsen.


Restart your Product search?

Welkom bij EUKANUBA België / Bienvenue sur EUKANUBA Belgique