Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på nettstedet vårt. Ved å bla gjennom samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Vår erklæring om informasjonskapsler
Slå på informasjonskapsler for å få en bedre brukeropplevelse av nettstedet. Tillat informasjonskapsler Vår erklæring om informasjonskapsler

VALPER AV FORSKJELLIGE RASESTØRRELSER KREVER ULIKE DIETTER

Utfordringen i å gi valpen et tilstrekkelig kosthold er et spørsmål om balanse. En voksende valp må ha riktig mengde energi og næringsstoffer for å møte kravene til vekst. For lite energi og næringsstoffer vil ikke gi drivstoff og ernæringsmessige byggesteiner som er nødvendig for vekst. Derimot kan overernæring føre til langvarige helseproblemer senere i livet.

De første 12-24 månedene er avgjørende for riktig utvikling av valpen. Du kan bidra til å fremme sunn vekst og utvikling på dette viktige stadiet ved å mate valpen fôr som gjenspeiler valpens personlige behov, basert på dens rase og størrelse.  Eukanubas valpedietter er skreddersydd etter rasens størrelse og inneholder:

  •  Animalsk protein av høy kvalitet – Protein er byggesteinene for muskler og bein
  • Fett som en konsentrert energikilde ettersom hundene forbrenner fett som energi
  • Spesielle og delvis fermentable fibre, som betemasse, som bidrar til en sunn fordøyelse og næringsabsorpsjon.
  • Omega-6- og omega-3-fettsyrer for en sunn hud og blank pels
  • Antioksidanter, som betakaroten og vitamin E (for å støtte et sunt immunforsvar)

Å fôre en valp av en stor rase

Valper av store raser er definert som de dyrene som forventes en vekt mer enn 25 kg som voksne.

Valper av store raser har spesielle diettbehov. Uten den riktige balansen av protein, kalsium og fosfor, har slike valper en tendens til å vokse for fort. Deres beinutvikling kan ikke håndtere vekten av dyret og dette kan føre til varige skader på bein og ledd.

Det er derfor kritisk viktig å velge en spesialdesignet diett for store raser - for eksempel Eukanuba Puppy Large Breed.

Valper av store raser skal spise tre ganger per dag frem til de er 6 måneder, og deretter gå over til to ganger daglig fôring.

Sammensetningen av maten bør inneholde minst 25-27 prosent protein, 14-15 prosent fett, 0,8 prosent kalsium og 0,7 prosent fosfor for å sikre god helse.

Velg Eukanuba Puppy Large Breed fra begynnelsen for å gi en perfekt balanse av protein, energi og mineraler som legger grunnlaget for et sunt liv.

Fôring av en mellomstor valp

Valper av mellomstore raser (fra 11 til 25 kg i estimert voksenvekt) har ikke overraskende et diettbehov et stedl mellom store raser og små raser, men likevel krever de næring av høy kvalitet for å fylle sitt potensiale. Mange mellomstore raser er kjent for styrke og utholdenhet, og det er derfor mange av disse rasene har vært brukshunder.

Å fôre en valp av en liten rase

Valper av små raser (fra 4 til 10 kg i estimert voksenvekt) har ulike ernæringsmessige behov enn større hunder. Det er fordi de har raskere metabolisme og når modenhet raskere. Dette betyr at de trenger høyere nivåer av protein, fett, kalsium og fosfor for å støtte veksten og utviklingen av bein, muskler og andre vev. Videre er deres munn og mage mindre, så deres måltider må komme i form av mindre biter.

Å fôre valper av ekstra liten rase (mini)

Disse rasene, med en estimert voksen kroppsvekt på inntil 4 kg, krever en høyenergitett diett. Deres relativt raske vekst, sammenlignet med mellomstore og store raser, betyr at de trenger å pakke mye energi inni de små magene. I tillegg bidrar prebiotiske stoffer, som fruktooligosakkarider, med støtte til deres følsomme fordøyelse.


Restart your Product search?

Welkom bij EUKANUBA België / Bienvenue sur EUKANUBA Belgique