Protein, fett og fiber - viktige næringsstoffer for sunn kattene

Med så mange forskjellige katten matalternativer på markedet kan det være vanskelig å vite hvilken som er riktig for din katten.

Her er noen tips om hvordan å sikre din katten blir riktige mengder av viktige næringsstoffer i maten.

Betydningen av høykvalitetsprotein

Ikke alle proteinkilder er de like når det gjelder fôring av din katt. Katter er kjøttetere og krever en diett som er rik på fett og viktige næringsstoffer som ikke finnes i planteproteiner, som for eksempel soyamåltider. EUKANUBA kattematprodukter inneholder animalske proteiner som gir alle de essensielle aminosyrene katter trenger, som for eksempel taurin. I tillegg har vi spesielle raffinerings- og kvalitetsgarantitester som sikrer at vi bare bruker svært fordøyelige proteinkilder av høy kvalitet som gjør at de fordøyes bedre. 

Betydningen av fettsyrer

Det er to viktige typer fettsyrer for kattene-omega-6 og omega-3 fettsyrer. Omega-6 fettsyrer, i kylling fett og korn, er avgjørende for vedlikehold huden og pels og riktig membran struktur.

Omega-3-fettsyrer finnes i ingredienser som for eksempel fisk. Omega-3-fettsyrer har vist seg å være viktig for blant annet blodlevring og for å redusere betennelse. Alle EUKANUBA produkter inneholder omega-6- og omega-3-fettsyrer.

Rikitg type fibre

Vår forksning viser at frementerbare fibre som sukkerbete bidrar til en sunn mage og god fordøyelse. Den gjærende delen av fibrene blir brutt ned av tarmbakterier for å gi kortkjedede fettsyrer - en energikilde for tarmcellene. Den komponenten som ikke gjærer bidrar til en masse som blir til normal avføring med riktig konsistens.

Å bare bruke fermentable fibre kan skape problemer, som for eksempel overproduksjon av gass, mens å bare bruke fibre som ikke fermenteres, som peanøttskall, gir økt avføringsvolum og har ingen ernæringsmessig verdi.

Sukkerbete finnes i alle EUKANUBA katten matvarerne å støtte din kattøye fordøyelsen helse.