Ta med hund til utlandet| Eukanuba

Å TA MED HUNDEN PÅ FERIE

For hundeeiere kan ferie-og helligdager den tiden man lurer på skal jeg ta med hunden på ferie? eller skal hunden være hjemme? Skal vi sette den på kennel?

Det å reise utenlands med hund nå er enklere og mer tilrettelagt for firbente. Skal du ha med hunden på ferie er det et viktig å planlegge litt på forhånd

Reisetips for valper og hunder

  • Mat til reisen: Pass på å pakke med nok mat så du å få feriemage på en ny type fòr. Husk også å pakke med litt godbiter og favorittlekene.
  • Pass: Skal du reise utenlands med hunden din må den ha pass, det kan også være spesielle regler i ulike land, så sjekk dette i god tid før dere reiser. Reiser du med hund i EU og Norden Hvis du skal reise til utlandet med hundendin, er mikrochip obligatorisk. Sjekk reglene for inn og utreise til land du skal reise igjennom. Det er også krav om vaksinasjon. Kontakt veterinæren din som kan hjelpe deg.
  • Planlegging: Husk at det kan være krav om at hunden skal ha ormekur o.l før den reiser inn i hjemlandet igjen. Hør med mattilsynet hvis du lurer på hva som gjelder for din hund. Planlegg alltid i god tid.
  • Ta ferge: Noen fergeselskap tillater ikke hund på dekk i båten. Er dette tilfellet og det ikke finnes noe alternativ reiserute, bør du få mulighet til å se til huden din på bildekket under reisen. Husk å alltid la din hunden med rikelig med friskt vann å drikke så de kan holde kjølig og hydrert. I tillegg på varme eller varme dager tar stor forsiktighet for å sikre din hunden er trygt. Lengre eller overnatting kan kreve at de går i bånd og er sikret ekstra godt.
  • Bilen: Ta alltid hensyn til været når du reiser med hund i bil. Spesielt hvis du ikke har air condition i bilen. Du bør også tenke om det er nødvendig at hunden reiser med dere. Du skal aldri la hunden være alene i bilen og speiselt ikke på varme dager, Din hund skal alltid sikres godt i et transport bur. De skal ha god plass og mulighet til å bevege seg. Ha gjerne en skilmatte i buret. Det finnes også egen sikkerhetsbelter til hunder som du får kjøp hos de flere dyreklinikker og dyrebutikker i Norge Husk å ta pauser underveis og gi hunden en god tur slik at den får gjort sitt nødvendige. Blir din hund bilsyk bør du fôre den i god tid før avreise, alternativ kan du gi de Postafen (reisesyketablette)
  • Fly:  Det er ikke mange flyselskaper som tillater at du har med huden inn i kabinene, de må fraktes i bur under flyreisen. Sjekk med flyselskapet du reiser med på forhånd for å sikre at du transporterer iht. regelverket. Sørg for å ha en prat med din veterinær å diskutere de beste alternativene å sikre din hunden har den mest komfortable og trygge reisen som mulig.

På reisemålet trenger du å acclimatise din hunden. Ta dem på en tur først. Når du kommer tilbake til der du bor, holde ledelsen på og gå rolig rundt, i og utenfor sitt nye hjem.

Din hunden må fortsatt vite deres grenser, hvor du skal sove og gå på toalettet. Vær forberedt på noen innendørs toalett ulykker. Tilnærming i måten du først nærmet seg hus trening. Være konsekvent øvelse rutine og mate plan. Dette vil sikre din hunden er glade og bosatte seg i nye omgivelser.

Hvis du har spørsmål eller bekymringer om reiser med din hund så er det lurt å rådføre seg din veterinær og eventuelle reisebyrå.