hund som snuser på alt | Eukanuba

VITENSKAPEN BAK SNUSING

Hundene bruker luktesansen for å forstå verden rundt dem, og deres luktesans er langt mer avansert enn vår. Den menneskelige nesen er utstyrt med omtrent 5 millioner luktceller, hunder kan ha opptil 300 millioner - lukt er like viktig for dem som vårt syn er for oss.

En spasertur i parken med din følgesvenn gir den dusinvis av informasjon, som indikerer tilstedeværelse på andre hunder og deres helse, samt de som lever med dem.

hund som snuser på alt

Du kan ikke stoppe din hund fra å snuse. De er naturlig nysgjerrige og det er deres måte å se verden rundt seg på. Men noen ganger kan hunden snuse for mye og dette kan føre til forlegenhet, eller kanskje din hund er for lett distrahert av alle de forskjellige luktene langs deres daglige tur. Her er noen ting du kan gjøre for å ha kontroll:

  • Tilby en avledning i form av en godbit, klapping eller snurr opp båndet.
  • Grunnleggende kommandoer som 'sitt' eller 'stopp' vil hjelpe din hunden å forstå at deres atferd er ikke nyttig. Ha alltid noen gobiter for hånden til belønning for å forsterke hundens gode oppførsel.
  • Tren din hund til å villig holde sin plass når du har venner og familie på besøk
  • Gi masse mosjon før besøk slik att hunden er sliten og ikke har lyst til å snuse rundt så mye.

Bør hunder ha våt sunte?

Ikke nødvendigvis Hundens nese pleier å være våt fordi de slikker den. Dette bidrar til en god luktesans og betyr at de lettere kan finne ut hvor en lukt kommer fra, men det er ikke nødvendigvis en indikator på hundens helse, og har de en tørr nese bør det være en grunn til bekymring.

Hvis du er bekymret for helsen på din hund, er det best å ta den til din veterinær for å få en faglig mening.