hund som snuser på alt | Eukanuba

VITENSKAPEN BAK SNUSING

Hundene bruk deres luktesans for å forstå verden rundt dem, og deres luktesans er langt mer avansert enn vår. Menneskelige nesen er utstyrt med omtrent 5 millioner olfactory reseptorer, hunder kan ha opptil 300 millioner - det er like viktig for dem som vår visjon er å oss.

En spasertur i parken med din følgesvenn kan presentere dusinvis av informasjon, som indikerer tilstedeværelse annet hundene og deres helse, samt de som lever med dem.

hund som snuser på alt

Du kan ikke opphøre din hunden fra snuse. De er naturlig nysgjerrige skapningene og det er deres måte å se verden rundt seg. Men noen ganger hundene kanne snuse feilaktig og dette kan føre til forlegenhet, eller kanskje din hunden er for lett distrahert av alle de forskjellige luktene langs ditt daglige gange. Her er noen ting du kan gjøre for å holde under kontroll:

  • Tilby en avledning i form av en godbit, klapping eller snurr opp båndet.
  • Grunnleggende kommandoer som 'sitte' eller 'la det' vil hjelpe din hunden å forstå at deres atferd er ikke nyttig. Alltid har noen kibbles på hånden som sunn behandler for å forsterke hundens god oppførsel.
  • Sprinkelkasse tog din hunden slik at de vil gjerne bo ut av veien når du er underholdende venner og familie
  • Gi masse mosjon før uansett slik at din hunden blir lei og ikke har lyst å snuse rundt så mye.

Bør hunder ha våt sunte?

Ikke nødvendigvis Hundene nesen pleier å være vått fordi de slikke dem. Dette bidrar med sin luktesans og betyr at de lettere kan finne ut hvor en lukt kommer fra, men det er ikke nødvendigvis en indikator på hundens helse, og har en tørr nese bør vanligvis være en grunn til bekymring.

Hvis du er bekymret for helsen av din hunden grunn, er det best å ta dem til din vet å få en faglig mening.