Hvordan behandle urolig mage hos hund | Eukanuba

Hvorfor får hunder urolig mage?

Urolig mage hos hund forekommer fra tid til annen. Symptomene kan variere fra apati og lite, oppkast og diaré. Dette kan vare noen få timer eller strekke seg over flere dager. Hvis diaréen varer i mer enn 24 timer bør du kontakte  din veterinær.

Heldigvis, i de fleste tilfeller årsaken til hundens mageproblemer er sannsynlig å være noe de spiste at de bør ikke. Hundene er naturlig nysgjerrige og munn eller sniffing uvanlige objekter er ofte måten de finne ut om nye ting. Dette fører uunngåelig til inntak av bakterier og bakterier via berøring, tygge eller forbruk av objektet. Mesteparten av tiden, hvis din hunden har god helse og har utviklet en robust fordøyelse og sterkt immunforsvar som valp vil disse tingene føre til liten, om ingen effekter.

Hold hundens fordøyelse sunn

Hundens fordøyelsessystemet er svært forskjellig fra vår. Som hunder varierer betraktelig i størrelse trenger de ernæring som ikke bare er skreddersydd til deres livsstadie, men også deres rasestørrelse. Ettersom de har utviklet seg fra rovdyr, som ulven er fordøyelseskanalen relativt mye kortere enn vår også; omtrent seks ganger deres kropp lengde. Dette betyr at de trenger en diett som er lett å fordøye innen de 7-10 timene det tar et måltid gjennom kroppen. Å passe på fordøyelsen til din hund hjelper den med å holde en optimal kroppstilstand og et langt og aktivt liv.

Den beste maten du kan gi din hund er  høykvalitets-hundemat spesielt skreddersydd for å møte dens ernæringsmessige behov. Se etter mat som også inneholder ingredienser som antioksidanter (som vitamin E og C) og prebiotics, tannrensendemineraler.

Høyfordøyelig mat

Enkelte fiber anbefales for bedret tarmhelse, men hunder er stammer fra rovdyr og har et fordøyelsessystemet som er mest egnet for animalsk protein og fett. Å gi en diett som er rik på høykvalitets-animalskprotein støtter en effektiv fordøyelse og hjelper dem å holde en optimal kroppstilstand.

Hvis maten inneholder høyere andel av ingredienser som ikke kan bli fordøyd av din hunden, blir dette gjæret i tarmen og kan føre til hunden promper, løs avføring og noen ganger diaré. Premiumhundemat er spesielt tilpasset for å oppnå høy fordøyelse.

Fiber hjelper fordøyelsen

En naturlig fiber som bete støtter hundens tarmhelse og fordøyelse ved å flytte mat gjennom tarmen. Prebiotiskefiber, som FOS (fructooligosaccharides) fremmer veksten av sunne tarmbakterier, lik de som finnes i noen yoghurt for mennesker og hjelper opprettholde den naturlige balansen i tarmen og støtte et sunt immunforsvar.

Forsøk å tilsike at din hund ernæringen ikke inneholder for mye fiber, det bør ikke overstige 5% da dette kan begrense fordøyelsen av andre næringsstoffer. Fast og konsekvent avføring er et klart tegn på sunn fordøyelse.

Korrekt belønning med godbiter

Overdrevne eller upassende behandler kan opprørt og skade din hunden. Å introdusere nye elementer som en del av dièten deres eller som godbit kan føre til urolig mage og føre til ubehagelige resultater.

Melk kan være skadelig og sjokolade er giftig for hunden din. Mange godbiter er fulle av kalorier og kan fort føre til vektøkning. De fleste hunder blir veldig glade for en fôrkule eller to , de fungerer også fint som godbit.

Gjør det enkelt

Vårt tips for holde hundens fordøyelse sunn og hunden lykkelig er faste rutiner. I motsetning til oss, de ikke krever variasjon i maten; de vil vise samme energiske entusiasme for samme måltid dag ut og dag inn. For de konsekvent - med regelmessige mengder, av den samme høye kvaliteten på kostholdet, er det langt mindre sannsynlig å oppleve mageproblemer.