Do older dogs need dietary supplements
Vi setter stor pris på vårt tilskudd av vitaminer og mineraler, mange tar dette daglig. Industrien innen vitamintilskudd og super-food har blomstret stort de siste par årene, men er de viktig for din hund?

Eldre hunder trenger en annen balanse av vitaminer og mineraler enn yngre hunder,men du trenger ikke bekymre deg for din gamle hunds diett. Fôrer du din hund med høykvalitets ernæring tilpasset eldre hunder vil det gi støtte til en optimal og god helsetilstand.

Å gi din hund "menneske" mat eller tilskudd kan forstyrre næringbalansen i hundefôret du gir. Hunder kan faktisk stoppe å absorbere næringen de trenger, som igjen kan føre til at de blir dårlig i magen — de kan også få leddproblemer. Det er noe mat som er giftig for hunder som du aldri bør gis til dem, det er løk, hvitløk, avocado, druer og sjokolade.

Se etter et fôr som er komplett og balansert. Det betyr at det skal inneholde alle de riktige næringstoffene for at din middelaldrende hund skal få et sunt og aktivt liv,og du trenger ikke gi noe tilskudd.

Hva du bør se etter i fôr til aldrende og senior hunder

Aldrende hunder Generelt når hunder blir mellom 6-9 år (avhengig av rasestørrelse) blir de "middelaldrende". De kan få et tregere tempo og er ikke lengre like aktive og lekne som når de var valp, de trenger også en annen ernæring i fôret sitt. Likt er det også for Senior hunder på sine eldre dager, fra 9-11 års alderen, trenger de mer proteiner for å ivareta muskelmassen og gi støtte immunforsvaret.

  • Den første ingrediensen i fôret bør være  Høykvalitets animalsk protein  (som kylling, lam eller fisk. i stedet for vegetabilske proteiner. Proteiner er kritisk fordi det taes opp i kroppen og bygger og ivaretar musklene som ikke bare holder hunden sterk og frisk, men støtter også leddene.
  • Fett er viktig  da dette er hundens primære kilder til energi. Et voksenfòr bør inneholde fett på et litt lavere nivå enn for yngre hunder, da de som gamle ikke er like aktive. Fett bidrar også til en sunn hud og pels og gir essensielle fettsyrer.
  • Prebiotiske fibre Se etter FOS (fruktooligosakkarider) Som bidrar til en en optimal fordøyelse og støtter hundens naturllige immunforsvar.
  • Antioksidanter Et høykvalitetsför vil inneholder antioksidanter som Vitamin E & C og beta-karoten som støtter et naturlig immunforsvar.
  • L-Karnitin  Et næringstoff som bidrar til økt naturlig forbrenning og opprettholder samtidig muskelmassen hos eldre hunder.
  • DentalCare - riktige ingredienser – Et fôr som inneholder tannrensende mineraler som reduserer dannelsen av tannstein og holder tennene og tannkjøttet sunt hos eldre hunder. Eukanuba sin unike DentaDenfense finnes i alt fôr til voksne hunder for å holde tennene rene og friske.