Hvordan stelle hunden din | Eukanuba

HVORDAN STELLE HUNDEN DIN

Sett av tid til å stelle hunden din, børst og gre regelmessig. Raser med mye og lang pels bør børstes daglig.

Børster og grer du hunden din jevnlig, blir du kjent med kroppen og fysikken – da er det mye lettere å oppdage problemer eller tegn på sykdom.

Gjør pelsstellet til en hyggelig og avslappende opplevelse, start med det fra du får valpen i hus. Børst valpen forsiktig med en myk børste.

  • Pelsen  En sunn hud gjenspeiler helsetilstanden, er det et synlig tegn på god helse. En sunn hud og pels er viktig, ikke bare for at den skal se bra ut, men at en sunn pels beskytter huden mot infeksjoner og ytre påvirking.
  • Huden  Huden er hundens største organ på kroppen. For å holde hunden din sunn og frisk er et godt hundefôr viktig. Fôrer du hunden din med et kvalitetsfôr med animalske proteiner, mineraler, vitamin A, D3 og en optimal mengde Omega-6 og omega-3 fettsyrer som EUKANUBA hundefôr bidrar det til å ivareta en sunn hud og blank pels
  • Børste og gre  De fleste hunder bytter pels to ganger i året (vår og høst). For å bli kvitt løs pels bør du gre den ofte. Alle hunder bør børstes jevnlig (untatt korthåred hunder) hvis ikke daglig, uansatt hvor mye de røyter. Bruk en  myk børste  og stell hunden når den er rolig. Du kan avlede hunden med en tyggeben og gre forsiktig over pelsen. Ha gode daglige rutiner for pels stell fra hunden din er valp, slik at den blir vant til det fra den er liten. Spør veterinæren din eller i din lokale dyrebutikk om en børste som er egnet for din hund og få tips om hvordan du skal klippe og trimme pelsen.
  • Ører Sjekk ørene regelmessig. Se etter symptomer på sykdom. Det kan være; hyppig kløing av ett eller begge ørene, ubehagelig lukt, rødhet, eller væske fra øret. Snakk med veterinæren hvis du har mistanke om at den har problemer med ørene.
  • Øynene Hvis du tror hunden din kan ha problemer eller øyeplager må du ta den med til veterinær omgående for nærmere undersøkelser, for ellers kan øynene få varige skader. Symptomene kan omfatte:, Rødt, betent øye, mye tårer, øyet er delvis lukket, væske renner fra øyet – klar, gul, grønnaktig eller med spor av blod, øyet ser uklart eller melkehvitt ut
  • Klør Klipp klørne jevnlig fra hunden er valp, og lær det gjerne med engang du får hunden hjem. Hvis ikke kan du utført kloklipp i de fleste dyrebutikker og dyreklinikker. Klipper du klørne feil og hunden blør kan det oppstå betennelser.
  • Bading  Visste du at hunder ikke trenger å bades ofte? Snarere tvert imot: for mye bading kan tørke ut huden og være skadelig. Husk derfor alltid å tørke hunden godt etter bading. Bruk en skånsom, såpefri shampo for hunder – fåes kjøpt i dyrebutikker og klinikker.

Rådfør deg med veteterinæren eller hundesalongen hvis du trenger tips og råd for stell og klipp Shampoo for mennesker og vanlige rengjøringsmidler er ikke egnet.