KAN ET SUNT KOSTHOLD FORHINDRE HÅRBALLER?

De fleste katter bruker mye tid på å vaske og rengjøre seg. De svelger derfor mye hår og dette kan overtid samle seg i magesekken. Det kan føre til at katten brekker seg.

Den dietten du fôrer med kan reduserer mengden av hårballer ved å holde fordøyelsessytemet sunt.

Mange katter får hårballer i løpet av livet og det gjlder spesielt for lang hårede katter. Katter som er utsatt for plager med hårballer, bør børstes jevnlig for å reduserer hårmengden for å unngå hårballer.

Å fôre med en diett utviklet for å reduserer mengden av hårballer kan også hjelpe.

Hvorfor er diett så viktig?

Mengden av fiber i fôret vil avgjøre hvor lett det kan ta hånd om hårballer. Den ritkige fiberblandingen bidrar til at håret i magen lettere passerer gjennom tarmene og dermed reduserer forekomsten av hårballer.

Animalisk protein og fett av høy kvalitet gir viktige næringsstoffer som bidrar til hudens og pelsens helse. Å opprettholde en sunn hud og pels kan redusere risikoen for overdreven felling, minke hångmengden som svelges, og dermed hindre at hårballer kan oppstå.

Eukanuba HairballControl 1+ er utviklet med en spesiell fiberblanding av sukkerbete og cellulose som håret i magesekken lett fester seg til å håret føres trygt ut tarmen med avføringen.

Vår HairballControl 1+ er et komplett og balansert fôr. Du trenger ingen ekstra diett til din katt, kun HairballControll. Blander du med annet fôr kan det reduserer effekten av hårballkontrollen.