Optimal kondisjon for et langt og sunt liv

Optimal kondisjon for et langt og sunt liv

Det er vikitg å holde hunden din i god fysisk form, det gir den et langt og sunt liv. Det å være i aktivtet, fôre med kvalitetsfôr er helt essensielt og veldig viktig for å ivareta en god helse

Hunder trenger en rekke vikte næringstoffer for å holde seg i god form og deres behov for ernæringen er helt annerledes enn ditt. De må holdes i aktivitet også trenger de spesielle vitaminer og mineraler som ivaretar leddene, hud, pels og tannpleie.

Hvordan kan jeg se at hunden min er i god form?

Se etter disse synlige tegnene Det er du som kjenner din hund best. Er  pelsen sunn og blank? Er hunden oppvakt og lykkelig? Og med litt øvelser, kan du undersøke hunden din og vurdere kroppskondisjonen.

Se på huden din ovenfra - de skal ha en tydelig midje (forparten av hoftene) Se deretter på huden fra siden mens den står - magen skal være litt innsvingt. Så kan du lett presse inn på siden for å kjenne på ribbena- du skal kunne kjenne de - men de skal ikke stikke utover.

If you can’t feel the ribs at all, it might be time to speak to your vet about a weight management programme.

EN OPTIMAL KROPPSKONDISJON

Hunder fordøyer maten dobbelt så raskt som hos oss mennesker. De bør da fôres med høykvalitetsernæring som ivaretar dette.

Når du skal køpe fôr til huden din er det viktig å se hva hundefôret inneholder. Hvilke proteiner er det i fôret.  Alle EUKANUBA diettene  inneholder fordøyelige proteiner som fersk kylling, tørket kylling, lam eller fisk samt karbohydrater, fett, vitaminer og mineraler. Fôret inneholder også naturlig sukkerbete og prebiotiske fibre, FOS som alle bidrar til en god fordøyelse og bra mage/tarm helse

Et godt tegn på god fordøyelse og bra mage/tarm helse, er en fast og fin avføring - det viser at din hund for maksimalt utbytte av hundefôret og tar til seg de næringstoffene den trenger. Din hunds energinivå, en sunn hud og blank pels er tydelige tegn på at hunden de får riktige mengder vitaminer og mineraler.

REGELMESSIG TRIM FOR SUNNE LEDD

Regelmessig mosjon, sammen med en komplett og balansert diett vil gjøre at din hund beholder en sunn vekt og reduserer belastningen  på ledd, skjellet og muskler Spesielt store hunder raser er utsatt for ledd problemer er det er større sjanse for at du får problemer med leddene enns smår ras

ndefôret .

Hvor mye skal jeg fôre hunden min?

Følg alltid fôringsveiledningen på sekken, den viser hvor mye du skal fôre per dag i gram.

Vi anbefaler at du fôrer hunden din to ganger om dagen, del den totale fôringsmengden inn i to like deler Regelmessig fôring til faste tider er anbefalt, gjerne på morgenen og på ettermiddagen. Det gjør at hunden kan fordøye maten godt mellom måltidene.

Husk at det hunder har ulike behov, enten det er størrelse på hunden, rasen, alder og aktivitetsnivå. For oss i EUKANUBA er de ulike livsstadiene nøkkelen til riktig fôring - Puppy, (Junior*), Adult, Mature og Senior. Derfor er vårt fôr utviklet nettopp slik, til hvert eneste livsstadie. * (fem livsstadier for store raser)

GODBITER

Noen ganger fortjener din hund belønning for god atferd eller når den lærer nye triks. Det er viktig og forsterke treningen positivt og her er belønninge nøkkelen Gobitene du bruker bør være sunne og ha noen helse-fordeler for din hund (gjerne med tannhelseeffekt) P.S: De aller fleste hunder blir veldig glade for en fôr kule eller to, de fungerer også fint som gobit.