PÅ JAKT

Uansett om det er å jakte på middagen eller angripe hybelkaninene så elsker katter å jakte. Store katter, som løver, pantere og geparder lærer å jage sitt bytte på samme måte som de små kattene gjør: De øver. De mestrer de grunnleggende elementene av forfølgelse, jaging, og kloring gjennom daglig lek.

Fra at en kattunge steiler opp på vaklende bakben for få overtaket på andre lekekamerater til godt inn i voksen alder, virker det som at katter aldri å mister sin ivrige fascinasjon med bevegelse, lys, skygge og overraskelsesmomentet.

Øve på å snike

Selv om det høres overraskende ut må faktsik katter trene på å snike seg frem. I naturen mister ofte kattene et måltid fordi deres byttedyr kan løpe raskere og lenger enn de kan. Kattenes eneste andre alternativ er å stole på sin instinktive og katteaktige evne til å gli inn i sine omgivelser og stå helt stille til et bytte uheldigvis går forbi.

Katter har mange utrolige talenter som utvikler seg med alderen. En voksen katts øyne fanger tre ganger mer lys enn et menneskeøye. De hører fem ganger bedre enn vi gjør. Faktisk er en katts hørsel tre ganger mer tilpasset - spesielt når det gjelder høyfrekvente lyder - enn selv de mest sensitive hunder.

Jakte, fange og klore

Selv om de ikke trenger å fange sin egen mat liker tamkatter å jage som en form av lek. Akkurat som at det å trene en sport bidrar til at mennesker føler seg mer levende og våkne så blir katter i alle aldre friskere og holder seg i bedre fysisk form når de leker. Det hjelper også med å forebygge kjedsomhet, noe som ofte fører til ugagn og ikke-ønskelig atferd.

Katteeiere bør tilby sine kjæledyr mange muligheter til å leke og sørge for at det er mange leker tilgjengelig for opprettholde kattens fysiske motivasjon. Uten dette utløpet kan katter ty til destruktiv atferd eller enda verre - komplett apati.

Så neste gang din katt hinter til at den vil leke - bli med og ha det moro. Tross alt trenger små katter, på lik linje med store katter, stimulering gjennom lek for å være på sitt aller beste.