Hundefôr for sunn hud og pels | Eukanuba

Hundens hud og pels - sunn og blank

Din hunds hud og pels er kroppens største organ, den er hele 12% er hundens vekt. Hundens hud og pels har innvirkning på en sunn og god helse– den beskytter kroppen mot skader og infeksjoner, kontrollerer temperaturene og gir beskyttelse. Pelsen isolerer huden og beskytter huden mot ytre påvirkning og skader

En blank pels er det mest synlige tegnet på en god helse hos hunder. Det ser flott ut og føles bra for hunden.

Hvorfor er hundens pels så viktig?

Mange tror at hunder har korthåret eller langhåret pels. Det er til en viss grad sant, men er det flere engenskaper i pelsen, retthåret, krøllete,tykt, tynt. Ulike raser har ulike pels typer. Ofte reflekterer av hundens opprinnelig bruks egenskaper.

Labradorer har en kort, flat,tykk to-lags pels som gjør pelsen vannavstøtende og gir god isolasjon – de er opprinnelig oppdratt som vannhunder.

Mange terrier raser har kort, tykk og grov pels – gir god beskyttelse mot greiner fra kratt og busker. Uansett hvilken pels eller hudtype hunden din har, har den den samme viktige funksjonen for hunden din.

Fôr for sunn hud og pels

En hunds pels består av 95% proteiner så det er viktig å fôre med animalske proteiner av høy kvalitet som kylling, lam og fiks. Dette gir essensielle aminosyrer som støtter en sunn hudfunksjon og optimal pelskvalitet. 30-35% av hundens dagligeproteininntak gМr med til М ivareta huden og pelsen best mulig.

En sunn hud er myk og smidig med hårrøtter som er dypt innebygd i huden. Omega-6 og omega-3 fettsyrer er viktige for å bygge opp en sunn hud og blank pels. Andre næringstoffer som bidrar til en sunn hud og blank pels er Vitamin A,C og E, sink,kobber, og biotin.

Å fôre hunden din med riktig fôr er vel så viktig som pelspleie  regelmessig børsting gir også en sunn hud og pels.

Ernæringseksperter siden 1969

EUKANUBA spesielt utviklet hundefôr basert på over årevis med forskning og utvikling siden 1969 har gitt oss unik kunnskap og ekspertise om fôring og viktigheten av riktig ernæring til hunder. Vår fôr, utviklet for hvert eneste livsstadie gir hunden din den næringen den trenger, fra den er liten valp og helt til den er en senior hund. EUKANUBA støtter en optimal kondisjon hele livet igjennom.

For å ivareta hundens pels anbefaler vi at du steller hunden din regelmessig med en god om myk børste som fjerner overføldige hår minst engang i uken, dette vil være med å redusere røytingen.

Referanser:

1 Davenport GM, et al. The impact of nutrition on skin and hair coat. In: Current research in dermatology. Proceedings from Pre-Congress Symposium, 4th World Congress of Veterinary Dermatology, San Francisco, 2000; 4-9.