Slik tar du vare på din gamle hund

Slik tar du vare på din gamle hund

Når hunden din blir gammel er det viktig å ivareta behovet for riktig fôring tilpasset alderdommen. Her følger noen gode tips fra oss:

Hvilke behov har min gamle hund?

Alle hunder eldes ulikt, levetiden kommer an på alder og varierer fra rase til rase og påvirkes av mange faktorer Selv om du vet at din hund er gammel, kan det være vanskelig å se om de har bra på sine gamle dager?

Veterinæren kan undersøke helsetilstanden. De fleste hunder viser tegn til alderdommen når de er rundt 7 år gamle for små og mellomstore raser og rundt 5 år hos store og ekstra store raeser Det er mange tegn på at de blir gamle. Det kan være at pelsen blir matt, leddene er stivere, beveger seg saktere de mister energi, vekten øker, de drikker mer vann, får treg mage og mister muskler.

Genetikk og miljø har innvirkning på levealderen men du har fortsatt en stor påvirkning på helse. Fôrer du høykvalitetsfôr med animalske proteiner spesielt utviklet for gamle hunders behov kan du bidra til at de holder en optimal kroppskondisjon.

Det riktige fôret for Mature og Senior hunder

Hunder i alle aldre trenger de samme viktige næringstoffene, men når de blir eldre er det veldig viktig at de får et fòr sammensatt for å støtte alderdommen.

Når hunder din blir 'mature' eller 'senior' avhenger av størrelse og rase, men generelt ansees en hund som mature når den er rundt 7 år og senior når det er rundt 9 år gammel,

Dette må du se etter når du kjøper fôr til din gamle hund:

  • Animalske proteiner av høykvalitet for å gi huden ernæring som støtter en god helse. Proteiner av animalsk opprinnelse (som kylling) fremfor vegitabilske protiener. Dette fremmer sterke og sunne muskler.
  • Fett Velg et fôr med minimum 10% fett Bidrar til en sunn hud og pels Fett skal ikke elimineres fra maten til hunden.
  • Fibre Velg et fôr med mer enn 5% fibre. Fibre støtter opp under en god mage og tarm helse.
  • Antioksidanter Dette   beskytter immunforsvaret til hunden din.

Gamle hunder får dårlig appetitt

Hunder mister appetitten når de blir eldre De forbrenner ikke like mye energi, så appetitten kan gradvis synke. Det kan være mange grunner til at de ikke spiser like mye lengre. Men forandrer atferden seg plutselig, kan det være lurt å ta en helsesjekk hos veterinæren.

Det kan være lurt å fôr din gamle hund med mat den liker. Se etter et fôr som gir støtte til ledden og ivaretar tannhelsen og fordøyelsen.

Fore gamle hunder

Gamle hunder spiser generelt mindre enn unghunder, det kan derfor være lurt å dele opp måltidet i 3 fôringer per dag. Du kan fôre morgen, og kveld og legge til enten lunsj måltid eller middag.

Ved å fôre til flere mindre måltider, gjør at de lettere spiser opp den maten de har i skålen. Det kan også være fordel å fore til faste tider, slik at forbrenningen holder seg jevn og fin som igjen bidrar til å regulere vekten. Selvom om din hund nærmer seg pensjonsalder kan den fortsatt være frisk og aktiv.

EUKANUBA har gjennomført et banebrytende prosjekt over 10 år med 39 labradorer.  Dette ga oss unik innsikt og viste at pleie, mosjon og riktig ernæring  bidro til at hunder levde lengre enn gjennomsnittet.* Fôrer du din hund med fôr utviklet for din hunds livsstadie, vil de få et langt og sunt liv.

Det kan være mange gode år som "pensjonist" for hunden din.

* Exceptional longevity in Labradors (15.6 years) is defined as living +30% longer than the breed´s typical life span of 12 years.